Concurrerend Brabant

CONCURRENTIEKRACHT VERSTERKEN: duurzaamheid, kennis, onderwijs & arbeidsmarkt


In een snel veranderende wereld waarin de technologie een hoge vlucht neemt en onomkeerbaar transities in gang zijn gezet, zijn de meest concurrerende regio's die regio's, die sterk inzetten op kennis en innovatie mede vanuit het besef dat daarmee duurzaamheid wordt gestimuleerd. 
 

Duurzaamheid
Technologische ontwikkelingen beïnvloeden steeds meer het functioneren van onze steden en onze regio. Met een slimme inzet van technologie en (open) data, worden onze steden niet alleen duurzamer, maar ook prettiger, gezonder, veiliger en socialer voor bewoners, ondernemers en bezoekers (smart cities / smart region). Het creëren van een goed (internationaal) vestigingsklimaat maakt dat BrabantStad getalenteerde (technische) arbeidskrachten, van dichtbij en ver weg, weet te werven en te behouden.


Naar een lerende economie

In BrabantStad-verband ligt een opgave om beter gebruik te maken van de aanwezigheid van de universiteiten, de hogescholen, campussen en andere onderzoeksinstellingen in Brabant. Hoe kunnen we een vergaande integratie van de Brabantse kennisinfrastructuur bewerkstellingen en de kennisconnectiviteit versterken.


Versterken relatie onderwijs en arbeidsmarkt
Het onderwijsaanbod van de Brabantse onderwijs- en onderzoeksinstellingen moet passend zijn bij de vraag van het bedrijfsleven in onze regio. Aandachtspunt hierbij is de flexibiliteit van het onderwijs, te meer omdat de hedendaagse arbeidsmarkt slecht voorspelbaar is. Het versterken van de relatie onderwijs en arbeidsmarkt is ook vanuit sociaal oogpunt noodzakelijk voor de inwoners van Brabant, zowel jong als oud. Het is immers vooral via arbeidsparticipatie waardoor zij aansluiting vinden en houden met de snel veranderende samenleving.


Bijbehorende voorbeeldprojecten uit de Werkagenda
Campussen
Onderwijs/Arbeidsmarkt MBO
WoonConnect


Informatie

Lees voor meer informatie de 'Werkagenda BrabantStad: versterken agglomeratie- en netwerkkracht' , bekijk online de Werkagenda BrabantStad Projectenportfolio of neem contact op met het Programmabureau BrabantStad, telefoon (073) 680 83 10, e-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.