Save the date: Workshop Smart & Green Mobility Solutions @BrabantStad – Now and in the future, woensdag 11 oktober 2017 in Brussel

Flag of the United Kingdom svg

In oktober vindt de jaarlijkse European Week of Regions and Cities plaats in Brussel. Het evenement is gericht op Europese, lokale en regionale instellingen en wordt georganiseerd door het Comité van de Regio’s en DG Regio.                                

BrabantStad organiseert in deze week een enerverende workshop waarin Smart & Green Mobility Solutions centraal staan. Brabant wil meer schone, zuinige en betere vervoersmogelijkheden, zowel op het gebied van personen- als goederenvervoer. Innovatieve, slimme mobiliteitsoplossingen zijn daarbij van groot belang. Door de ontwikkelingen op ICT gebied en haar multi helix samenwerking is Brabant koploper in 'smart mobility' concepten.

Dus noteer woensdag 11 oktober 2017 van 11.00 tot 13.00 uur alvast in uw agenda.

Met een dynamisch en interactief programma van 90 minuten schetsen we een aantal moonshots op het gebied van automated & connected driving, fietsinnovaties, smart logistics, zero emission en 'Mobility as a Service'. Waar staan we over 10 jaar in Brabant op deze terreinen? Rijden we met een zelfrijdende auto over de A58 van Breda naar Helmond? Hoeveel zero emmission voertuigen rijden over de Brabantse wegen? Beslist jouw fiets welke route de slimste is? Heeft Brabant de killerapp voor MaaS ingevoerd? Hoeveel nieuwe smart mobility bedrijven zijn booming? Rijden er nooit meer lege vrachtwagens? Staat Brabant op de kaart in Europa als 'Region of Smart Mobility'? Hoe bereiken we die moonshots? Waarom willen andere Europese regio's met Brabant samenwerken in projecten, business development en partnerships? Met welke en hoeveel Europese partners werkt u samen over tien jaar?

Genodigden: Brabantse bestuurders, beleidsmakers, volksvertegenwoordigers, ondernemers, researchers, ervaringsdeskundigen en experts met de blik op Europa. Europese partners van Europese Commissie (DG MOVE en DG CONNECT), regio's & steden, EUROCITIES, Polis, Ertigo en Europese kennisinstituten.

De workshop vindt plaats op een steenworp afstand van het Europees parlement, in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. 

Burgemeester Paul Depla van Breda zal u namens BrabantStad verwelkomen. Na het zomerreces volgt het gedetailleerde programma en een link ten behoeve van registratie. Voor meer informatie neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Met vriendelijke groet,

Mieke Verhees

Programmaleider BrabantStad

20170615 Header Europa