Spring naar content

Brabant is magneet voor buitenlandse bedrijven

22 februari 2022
Group 550

Een recordaantal van 53 buitenlandse bedrijven vestigde zich afgelopen jaar in Brabant. De provincie werkte als een magneet op internationale ondernemingen, met dank aan de coronacrisis, Brexit, Suezblokkade én een prijswinnende strategie van Brabant zelf aldus het Brabants Dagblad.

De cijfers zijn afkomstig van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). In een normaal jaar trekt de provincie ongeveer 35 buitenlandse bedrijven aan. Maar 2021 was geen normaal jaar. Door de reisbeperkingen in de coronacrisis besloten heel wat bedrijven dat ze dichter bij hun (Europese) klanten willen zitten, om handelsketens korter en minder kwetsbaar te maken. Het containerschip dat het Suez-kanaal dagenlang blokkeerde en daarmee de wereldhandel verstoorde, deed daar nog een schepje bovenop.

De buitenlandse bedrijven komen Brabant niet aanwaaien. De provincie werkt al bijna tien jaar aan een strategie om die internationale vissen binnen te halen. Dat valt ook anderen op; de Brabantse strategie wint vandaag een prijs uit de koker van zakendagblad Financial Times.
Brabant is booming!

Bron: Brabants Dagblad en BOM.nl / Afbeelding © Pix4Profs / Joris Buijs