Spring naar content

BrabantStad side-event New Mobility Services

08 juli 2019
Group 550

Op maandag 3 juni jl. vond in de Brainportregio het ITS Europe Congress 2019 plaats. Dit gaf het NMS-partnership o.l.v. BrabantStad de kans om een side-event te organiseren op de Automotive Campus in Helmond. Met een dynamisch seminar over opschaling van nieuwe mobiliteitsdiensten in een smart city context werd ruimschoots ‘food for thought’ geboden voor de Europese partners. Het doel van het NMS-partnership is onze steden te verbeteren door gebruik te maken van de kansen van autonoom rijden, mobiliteit-als-dienst en smart mobility oplossingen. Daarbij gaat het niet om ‘technology push’ maar om impact te creëren in steden en voor reizigers in termen van doorstroming, ruimtegebruik, leefbaarheid, schone lucht, meer banen en een inclusieve samenleving.

De aftrap werd gegeven door twee enthousiasmerende Keynote speakers: Herald Ruijters, directeur bij DG MOVE van de Europese Commissie en Carlo van de Weijer, hoofd Smart Mobility aan de TU/e. Waarbij Carlo naast een heleboel duiding en prikkelende stellingnames kort uit de doeken deed wat de European Institute of Innovation & Technology (EIT) Urban Mobility voor Brabant gaat betekenen komende 7 jaar. Bestuurlijk werd BrabantStad daarbij vertegenwoordigd door wethouder Boaz Adank van Breda in een tweegesprek met moderator Meike de Jong.

In het tweede deel van het programma presenteerden alle coördinatoren de resultaten uit de verschillende NMS-werkgroepen.

Het seminar was een uitstekende start als netwerkevent voorafgaande aan een volle week met het ITS Europe Congress waar met name Helmond en Eindhoven in de spotlights stonden als toonaangevend in Europa op het gebied van smart and green mobility. Meer informatie bij Edwin Mermans via emermans@brabant.nl