Spring naar content

Bredata een feit

10 december 2020
Group 550

Breda heeft een masterplan digitalisering. Wat begon met een ambitie vanuit het bestuursakkoord is nu gerealiseerd onder de naam Bredata.

Bredata geeft de visie van Breda op een digitaliserende samenleving en maakt keuzes hoe we met deze ontwikkeling om willen gaan. Bredata staat voor een stad waar de menselijke mate van digitalisering voorop staat. Digitalisering draagt bij aan de kwaliteit van leven in Breda. Een stad met top of the bill digitale infrastructuur waar tegelijkertijd ruimte is voor rust, menselijk fysiek contact en interactie. Bredata volgt vier complementaire lijnen: digitale connectiviteit (hardware), innovatieve oplossingen (software), balans, bewustwording en digitale vaardigheden (mindware) en een nieuwe manier van organiseren (orgware).

Bredata is geen rapport in de klassieke zin van het woord. Bredata is een continu proces waarbij we met elkaar in gesprek blijven. Het is een adaptief programma dat we samen met onze partners in de stad uitvoeren. Het enthousiasmeert, waarschuwt waar nodig en geeft daarmee antwoord op de vraag: ‘Whats in it for us?’. Ik kijk in ieder geval enorm uit naar de digitale toekomst en wat het voor Breda gaat brengen en in het bijzonder onze samenwerking daarin.

Bredata is te downloaden onder www.smartcitybreda.com