Spring naar content

Even voorstellen: Programmaleider BrabantStad

10 december 2021
Group 550

Wie is Jordy Sweep?

Een rasechte Brabo van 34 jaar oud. Gelukkig getrouwd, wonen mijn vrouw en ik samen met ons zoontje van 1 jaar en 8 maanden in Tilburg. Voordat ik hier kwam, werkte ik voor en welzijnsorganisatie waar ik eerst een rol had binnen de staf en daarna als projectleider waar ik een groot project op het gebied van Maatschappelijke Diensttijd leidde. Een mooi project waarbij jongeren zich inzetten voor anderen én hun eigen talenten en sociale vaardigheden konden ontwikkelen. Het is een succesvol project wat een enorme groei heeft doorgemaakt en waar ik met veel passie aan mee heb gewerkt. Verder heb ik, naast persoonlijke ontwikkeling, ook passie voor krachtsport, PSV en reizen in het voormalig Oostblok en de Balkan.

Waarom BrabantStad?

Ik was op zoek naar een nieuwe omgeving en uitdaging waar ik mijn politiek-strategische vaardigheden goed kan benutten. Dat denk ik gevonden te hebben in de functie van Teamleider BrabantStad. Als programmabureau faciliteren we het netwerk, bijvoorbeeld door de organisatie van evenementen, het begeleiden van de strategische agenda en door mee te denken met de verschillende themagroepen over het realiseren van hun doelen. Een hele diverse functie dus, met liefst maar liefst zes bazen.

Hoe zie jij jouw rol?

In mijn rol zal ik veel samenwerken met de wethouders en ambtelijke toppers uit de steden, gedeputeerde Elies Lemkes en opdrachtgever Marcel Bijnen. Maar BrabantStad is breder dan dat. Op de verschillende onderwerpen waar BrabantStad over gaat hoop ik ook op inbreng van andere stedelijke en provinciale collega’s. Daarnaast ben ik als teamleider verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het programmabureau zelf. We zullen samen op gedreven wijze alle uitdagingen aangaan. Ik heb er zin in!

Hoe kunnen wij je bereiken?

Digitaal kan men mij bereiken op jsweep@brabant.nl en telefonisch op 06-18 30 31 06.