Spring naar content

Even voorstellen: kwartiermaker internationalisering digitalisering

12 juli 2021
Group 550

Allereerst willen we weten: wie is Edwin Teurlincx?

Ik ben een nakomer uit een gezin met vier broers en een zus en alhoewel mijn familie oorspronkelijk uit Eindhoven komt, ben ik als enige in het gezin geboren en getogen in Limburg. Gelukkig zijn Brabant en Limburg bourgondische provincies, dus dat is altijd goed samengegaan. Ik woon inmiddels alweer bijna 18 jaar in Venray samen met mijn vrouw en samen met onze zoons (17 en 19). Daarvoor heb ik nog 8 jaar in Den Bosch gewoond, gestudeerd en gewerkt en vervolgens 4 jaar in Tiel. Altijd voor provinciale en/of gemeentelijke overheden en (triple) samenwerkingsverbanden gewerkt in verschillende rollen en op verschillende beleidsterreinen. Ik houd van lekker eten en op zijn tijd een speciaal biertje. Verder klus en lees ik graag.

Goed te weten! En wat ga je doen voor BrabantStad?

Als kwartiermaker internationalisering digitalisering zet ik mijn ervaring als EU beleidsadviseur en projectmanager in om te komen tot een EU actieplan. Op het gebied van Digitalisering, Data, Kunstmatige Intelligentie, (digitale) infrastructuur en Internet of Things (enz.) liggen de komende jaren veel kansen voor BrabantStad die uitstekend passen in de lijn van de plannen van Europese Commissie genaamd the Digital Decade. Het EU-actieplan zal een verzameling van projecten bevatten die we als BrabantStad als geheel kunnen oppakken. Concreet zal per project zijn aangegeven wie daarvoor aan de lat staat per project, wanneer we actie moeten ondernemen richting EU en welke posities BrabantStad moet innemen.

Mooi hoor. Wanneer verwacht je de eerste resultaten?

Ik heb de eerste gesprekken met alle partners reeds gehad en van plan nog voor het zomerreces een tweede ronde in te plannen. Na de zomer zal ik in ieder geval een goed beeld hebben waar we op het gebied van Digitalisering mee bezig zijn. In oktober presenteer ik vervolgens de EU kansen die er voor het samenwerkingsverband liggen. In december hoop ik een concreet EU Actieplan voor BrabantStad op het gebied van digitalisering klaar te hebben. Dit loopt dan mooi in de pas met de herijking van de stedelijke visie op BrabantStad.

Fijn. Hoe kunnen we je bereiken?

Mijn thuisbasis zal zijn bij het programmabureau BrabantStad in het provinciehuis. Digitaal kan men mij bereiken op eteurlincx@brabant.nl en telefonisch op 00316-46030126. Hopelijk kunnen we de corona maatregelen achter ons laten na de zomer en zal ik fysiek ook op de stadskantoren en in Brussel te vinden zijn op afgesproken tijden. Voor een netwerker altijd fijn om iemand in de levende lijven te ontmoeten.