Spring naar content

Over de succesvolle Dutch Open Park Series

10 december 2019
Group 550

We kijken terug op een mooie samenwerking tussen de Brabantse skateboard parken, Skateboard Federatie Nederland, B5 gemeentes, de provincie en BrabantSport. In Helmond is ook nauw samengewerkt met het festival Urban Matterz. Vanuit de media hebben de online magazines On the Roll en Flagspot zich aangesloten. Het resultaat waren drie geweldige wedstrijden; verzorgd, spannend, sfeervol, een lust voor het oog en vooral sportief!

Voor de Nederlanders telden de wedstrijden mee voor de Olympic World Skateboarding Ranking. De wedstrijden samen vormden het NK Park 2019, één van de twee olympische disciplines die in Tokyo 2020 aan bod zullen komen.

Lars Stout is de overall Nederlands Kampioen Park 2019. Lars is voornamelijk te vinden in de vert ramp en rijdt bijna alle Europese wedstrijden mee, zoals World Roller Games in Barcelona en Vert Attack in Malmö.

De workshops van Univé & More2Win in aanloop naar de events waren een enorme aanvulling. Deze gaven zij in samenwerking met World Skate Center en Area51 op scholen in Den Bosch en Eindhoven. Veel jonge enthousiaste kids zijn hierdoor warm gemaakt voor de urban sport!