Spring naar content

Studio BrabantStad: live over de toekomst van het stedelijk netwerk

19 januari 2022
Group 550

Afgelopen dinsdag 7 december kwamen de bestuurders van BrabantStad bijeen om de eerste aanzet voor de herijkte agenda van het stedelijk netwerk met elkaar te bespreken. Dat deden ze live vanuit studio BrabantStad. De uitzending is hier volledig na te kijken.

Afbeelding met video link

Na een warm welkom van talkshowhost Theo Verbruggen en stuurgroepvoorzitter Elies Lemkes maakten de kijkers kennis met Jordy Sweep, de nieuwe programmaleider van BrabantStad. Aansluitend presenteerde kwartiermaker Bram Loeffen de aanzet tot de herijkte agenda.

Onder leiding van Theo Verbruggen bogen de bestuurders van BrabantStad zich over zowel de successen uit het verleden, de uitdagingen in het heden als over de agenda voor de toekomst. Vanuit het perspectief van Eindhoven (Monique List), Den Bosch (Jan Hoskam), Breda (Tim van het Hof), Tilburg (Bas van der Pol), Helmond (Gaby van den Waardenburg) en de provincie (Elies Lemkes) reflecteerde de bestuurders op de herijkte agenda.

Hierop volgend wisselden Commissaris van de Koning Ina Adema en Jos Van den Broek van BrabantKennis van gedachten over de grote opgave van Brabant mede naar aanleiding van het essay ‘Brabant zijn wij‘ en het recente onderzoek van BrabantKennis ‘onzekere zaken’. Met daarbij één winstwaarschuwing van Ina Adema: ‘bij een grote watersnood zie je ook pas hoe groot de opgave is als het water weer weg is. Datzelfde geldt voor corona en daar zitten we nog midden in.’

De herijkte agenda wordt naar aanleiding van de bespreking op de BrabantStad-dinsdag aangescherpt en in het voorjaar gefinaliseerd. Uiteindelijk stellen de nieuwe colleges volgend jaar de definitieve toekomstagenda voor BrabantStad met elkaar vast.