Spring naar content

Uitnodiging Landschapstriënnale 2021

22 maart 2021
Group 550

Vanaf 1 april bruist het in het Van Gogh Nationaal Park als de Landschapstriënnale 2021 virtueel en live door de regio reist. Want tussen 1 en 30 april vinden meer dan 40 webinars, lezingen, gesprekken, ontmoetingen, verkenningen en (online) bijeenkomsten plaats over landschappelijke thema’s. Dat staat te gebeuren vanuit tien Landschapslaboratoria verspreid over de gastregio Van Gogh Nationaal Park in het Brabantse land.

Het centrale thema van de Landschapstriënnale 2021  is “High green-innovating the landscape”. Uitgewerkt door curator Marco Vermeulen, architect-stedenbouwkundige en landschapsvernieuwer, bekend van onder meer het Biesboschmuseum, het Biobased Camp op de Dutch Design Week 2019, de Atlas van de Zuiderwaterlinie en het ontwerp van de Dutch Mountains bij station Eindhoven.

Neem een duik in het programma via de website van Landschapstriënnale en creëer je eigen festivalprogramma. Voor een aantal online-events is aanmelding vooraf verplicht. Tip: trek een dag je wandelschoenen aan of pak je fiets voor een corona-proof ommetje in het Van Gogh NP i.o. tijdens de maand april. Ervaar in het veld hoe hier aan de vernieuwing van het landschap wordt gewerkt tot in de steden en dorpen.